Logo rij-instructie.nl

LBKR peilt behoefte aan een Broodfonds voor rijschoolhouders

  actueel

De LBKR onderzoekt of er in de rijscholenbranche belangstelling is voor een zogenoemd Broodfonds. Bij voldoende belangstelling wordt eerst een informatieavond georganiseerd en vervolgens wordt gekeken of dit haalbaar is.

Een Broodfonds is een vangnet voor ondernemers die zich geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)  kunnen of willen veroorloven, maar die wel verzekerd willen zijn van een inkomen in het geval zij tijdelijk niet kunnen werken. Iedere ondernemer stort elke maand een vast bedrag en wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen in het Broodfonds maandelijks schenkingen om van rond te komen. Vrijwel alle zieke ondernemers zijn binnen twee jaar weer aan het werk, daarom duren deze schenkingen maximaal twee jaar. Er is ook een eigen risico: de eerste maand na ziekmelding is voor eigen rekening.

Vertrouwen
Broodfondsen zijn gebaseerd op vertrouwen. Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers, die elke maand geld opzij zetten op hun persoonlijke broodfondsrekening. Momenteel zijn er al 195 Broodfondsen, er zijn er ongeveer twintig in oprichting en er wordt in een aantal branches onderzocht of dit iets kan zijn, waaronder dus de rijscholensector.

Reageer als eerste
Meer berichten