Logo rij-instructie.nl

LBKR wil graag praten met brancheorganisaties

  actueel

De LBKR heeft een enquête uitgezet waarmee het gegevens wil verzamelen hoe rijinstructeurs denken over de praktijkbegeleiding en met name over de mogelijke sanctie. Deze gegevens wil de stichting bespreken met leden van de Tweede Kamer waarmee ze volgens eigen zeggen binnenkort gaan praten.

De LBKR neemt alvast een voorschot op de uitslag want in een nieuwsbrief die deze week is uitgegaan schrijft de LBKR dat 'een sanctie die het LBKR buitenproportioneel vindt en waarvan wij vinden dat deze van geen enkele toegevoegde waarde is op het verplichte bijscholingstraject voor rijinstructeurs.' En ook schrijft de LBKR 'Om aan te tonen dat rijinstructeurs van de sanctie op de praktijkbegeleiding af willen, houden wij deze enquête.'
Met dit standpunt staat de LBKR lijnrecht tegenover de brancheorganisaties VRB, FAM en BOVAG die laten weten dat het schrappen van de sanctie politiek geen haalbare kaart is. Vorige week hadden de drie brancheorganisaties vruchtbare gesprekken met leden van de Tweede Kamer.
De LBKR laat verder weten dat ze graag in gesprek willen met de brancheorganisaties over dit en andere onderwerpen.

Meer berichten