Afbeelding

Aanhouding na poging tot moord op rijschoolhoudster

actueel

De 47-jarige Martien R. uit Herpen is vanochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot moord op een rijschoolhoudster in Oss in 2015, zo meldt De Telegraaf. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft dit bevestigd naar aanleiding van een bericht van het Brabants Dagblad.

De vrouw werd in 2015 in haar eigen huis in Oss beschoten, waarbij ze lichtgewond raakte. De vermoedelijke schutter werd aangehouden in een tbs-instelling in Venray. In 2016 werd opnieuw een aanslag op haar leven beraamd, maar toen maakte de schutter een vergissing en werd in Berghem een andere vrouw door het hoofd geschoten. Dit slachtoffer overleefde de aanslag.

Doelwit Bianca van der H. was de vriendin van Hans van Geenen, die in 2008 werd gedood bij een schietpartij op de A73 tussen Venlo en Nijmegen, vermoedelijk wegens een conflict in het drugsmilieu. 
Martien R. is lid van een beruchte misdaadfamilie uit Oss en had zelf enige tijd een relatie met Van der H. 
Advocaat Kuijpers benadrukt dat er geen spatje bewijs is en dat de politie Martien R. ten onrechte probeert zwart te maken.
Bron: De Telegraaf en Brabants Dagblad

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 7 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1