Afbeelding

FAM, VRB en BOVAG: 'Politiek niet in impasse en géén sanctieloze bijscholing'

actueel

De LBKR slaat wat de drie brancheorganisaties FAM, VRB en BOVAG de plank volledig mis. De LBKR streeft naar een sanctieloze bijscholing en daarin staan we  lijnrecht tegenover elkaar. Bovendien is politiek totaal niet in een impasse. "Sterker nog: we hebben gedrieën de afgelopen dagen constructieve gesprekken gehad met het CDA, de VVD, D66 en CU, waarbij wij ons startdocument nog eens doorgenomen hebben en de noodzaak hebben aangegeven dat wijzigingen doorgevoerd moeten worden."

Dit laat Tom Huyskens namens de drie brancheorganisaties weten als reactie op het bericht op Rij-instructie.nl gisteren dat de LBKR toenadering zoekt en streeft naar een pilot met een kwaliteitsregister. Wat de drie partijen betreft, zijn er de afgelopen dagen inhoudelijk goede gesprekken gevoerd met de belangrijkste politici in dit dossier, waarbij de inzet professionalisering van de branche is. "Dat gaat sowieso veel verder dan een sanctieloze pilot."

Goede aanvullingen zijn welkom
De drie blijven op het spoor zitten dat samen met het CBR en IBKI is ingegaan. "Voor goede aanvullingen en steekhoudende argumenten staan we altijd open. De gesprekken die wij - FAM, BOVAG en VRB, samen met IBKI en CBR - hebben over professionalisering, gaan gewoon door. In onze ogen is dus niets veranderd in de relatie met of de positie van andere (politieke) partijen", laten de drie weten.
 

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 13 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2