Logo rij-instructie.nl

Franchise-advocaat waarschuwt: 'Bij twijfel niet doen'

  actueel

"De maandelijkse fee is in deze drie contracten een vast bedrag. Ik vind dat per definitie in strijd met de gedachte achter franchising. Franchising is samen succes hebben en samen eventuele problemen het hoofd bieden. Een vaste fee vind ik daarom niet gezond."

Dit zegt mr. Kees Kan (foto) van het in franchising gespecialiseerde advocatenkantoor Kan Vlassenroot Advocaten in Haarlem. De redactie van Rij-instructie legde hem een groot aantal vragen voor over franchising in het algemeen én gaven hem inzage in de contracten van de franchisegevers NXXT, LesGO en QuickPRO. Zijn conclusie: er is een aantal clausules in de contracten die wel erg richting franchisegever zijn gebogen.

Drie zaken
Kan heeft tot nu toe drie zaken behandeld van franchisenemers versus hun frachisegever in de rijscholenbranche. "Daarbij ging het in hoofdlijnen om de slechte verdiensten en om de lage kwaliteit van de leads. In deze gevallen heb ik geadviseerd en uiteindelijk heeft er niet één geleid tot een proces."

Uitgebreid interview
Het uitgebreide interview met de bevinding plus een overzicht van de verschillen tussen deze drie franchiseorganisaties (graag hadden we er meer laten lezen, maar tot op heden hebben we er niet meer gekregen) staat in Rij-instructie die morgen bij de abonnees op de mat ligt. Ook abonnee worden? Ga dan naar deze website en meld u aan. U krijgt dan naast de welkomstkorting deze editie plus de eerdere edities waarin veel is geschreven over franchising toegestuurd.
 

Reageer als eerste
Meer berichten