Logo rij-instructie.nl

Campagne werkt: 'De eerste vraag is vaak niet meer wat kost het?

  actueel

Nederlandse jongeren hebben grote belangstelling voor tips over het halen je rijbewijs en hoe je een goede rijschool kunt vinden. De social-mediacampagne met rijbewijstips is namelijk een schot in de roos. In twee maanden tijd liep het bereik op Facebook en Instagram op tot een kwart miljoen jongeren.  "Leden merken het nu al aan de telefoon", zegt Irma Brauers, secretaris van de VRB. "De eerste vraag is vaak niet meer: Wat kost het? Ze beginnen zelf al over het slagingspercentage".

De website is online gezet door het CBR in nauwe samenwerking met de brancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB. In je rijopleiding leg je de basis voor een veilig leven op de weg, vinden het CBR en de rijschoolorganisaties en dus, schrijven zij, "Is het belangrijk om een goede keuze te maken".
Via de website krijgen bezoekers (vooral; jongeren) en hun ouders sinds begin oktober via advertenties op Facebook en Instagram relevante tips voor hun rijopleiding. Bijvoorbeeld over het kiezen van een goede rijschool. Maar ook tips over het examen en hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Ook vanuit Google groeide het bezoek aan de site met rijbewijstips in korte tijd enorm. Dat blijkt uit de hoge posities die de pagina's scoren voor zoekopdrachten binnen Google. Inmiddels worden de CBR-rijbewijstips voor 27 van de vooraf bepaalde zoekopdrachten vertoond op de 1e niet-betaalde positie. Zo vinden kandidaten via Google snel en gemakkelijk antwoorden op vragen die zij online stellen rondom het halen van hun rijbewijs. Zoals "hoe veel rijlessen heb ik nodig" of "ik ben extreem zenuwachtig, wat moet ik doen?"
De campagne met de rijbewijstips loopt nog vier maanden.

Lees ook

Meer berichten