Logo rij-instructie.nl

Wordt 2018 het Jaar van de Waarheid?

  actueel

Ruud Rutten, voorzitter van de FAM, kijkt terug op een bewogen jaar waarin de branche heeft gezaaid, waarna hij hoopt dat volgend jaar het jaar wordt dat wordt geoogst. "Wat mij betreft wordt 2018 het Jaar van de  Waarheid voor deze sector", schrijft hij in onderstaande column die recht uit het hart komt.

door Ruud Rutten
Nog even en de Kerst staat weer voor de deur en het jaar 2018 komt eraan. In mijn beleving wordt dat het Jaar van de Waarheid voor onze branche. In spanning, maar ook vol verwachting en trots treed ik het nieuwe jaar tegemoet. Trots op wat we bereikt hebben, trots op onze samenwerking, maar vooral trots dat we eindelijk de handen op elkaar hebben gekregen voor professionalisering van onze branche.

Dank
Mijn dankwoord gaat uit naar velen. Allereerst naar mijn collega FAM-bestuurders en leden voor het vertrouwen, maar ook naar de brancheorganisaties BOVAG en VRB. Eenheid was het woord dat ons verbond en was ons devies de afgelopen jaren, maar vooral dit jaar.
Ik bedank ook het IBKI voor het met open vizier meedenken. En natuurlijk bedank ik het CBR en al zijn medewerkers die ons steunen, meedenken en zelfs openlijk naar buiten treden met hun mening over de branche en de brancheorganisaties. Een faire mening, gebaseerd op feiten, kennis, kunde en ervaring(en). Ook niet vergeten mag worden de duit die het SWOV nog in het zakje deed met haar visie en aanbevelingen. En we bedanken al die rijschoolondernemers, opleiders, andere betrokkenen en ook de pers die ons allemaal hebben geholpen en nog steeds helpen.

Veel kilometers
We hebben er veel autokilometers op zitten. Steeds weer naar Den Haag, Rijswijk, Nieuwegein, Arnhem, Eindhoven en zelfs naar Vaals. Vaak kwamen we enthousiast terug, maar regelmatig ook kapot, moe en teleurgesteld over het resultaat. Maar we bleven altijd door knokken. Weer brieven schrijven, afspraken plannen, weer ons document verbeteren, uitbreiden, zaken toevoegen én andere verwijderen en vervolgens weer versturen naar I&W, Kamerleden en onze minister.

Kwartje is gevallen
En dan? Ja, dan komt het moment dat we gehoord worden. Het kwartje is gevallen en we worden omarmd. Eerst door I&W en vervolgens door de diverse Kamerleden die ons complimenteren, hun hulp en steun toezeggen. En als klap op de vuurpijl door onze nieuwe minister, die heel snel met de VOG komt en die schrijft dat ze met de brancheorganisaties en de input van het CBR en IBKI aan de slag gaat. De minister steekt ons de helpende hand toe, laten we die pakken!

Doorzetten
Het is nu zaak om door te zetten. Ik hoop van ganser harte dat alle betrokkenen die zich tot nu toe zo hard hebben ingezet aan boord blijven. We kunnen nu niemand missen.
We hebben komend jaar de opgedane kennis en ervaring van iedereen keihard nodig om 2018 ons jaar te laten worden.  
2018 HET JAAR VAN DE RIJSCHOOLBRANCHE.
Laten we hopen dat dit gaat uitkomen.
 

Meer berichten