Logo rij-instructie.nl

Honderd uur taakstraf voor 'rijles aan zichzelf'

  actueel

Nouri Z. uit Enschede heeft een taakstraf van honderd opgelegd gekregen omdat hij zichzelf in de auto van zijn moeder rijles gaf en, nadat hij twee motoragenten die hem achtervolgden bedreigden door zijn auto opeens naar links te sturen, waarna hij er ook nog eens vandoor ging.  

Z. (19) gebruikte woensdagmiddag 12 oktober vorig jaar de Clio van zijn moeder om te leren autorijden. De reden voor dit gedrag: "Ik had geen geld voor rijles'', zei hij bij de behandeling in Almelo tegen de politierechters. Een motoragent die hem zag wilde hem aanhouden omdat hij geen gordel droeg en over de weg slingerde. Hij negeerde echter stoptekens waarna een tweede motoragent werd opgeroepen om de achtervolging in te zetten. Die twee bedreigde hij fysiek door opeens de auto in de richting van de twee te sturen.
Z. heeft inmiddels reguliere rijlessen gehad en hoopt binnenkort af te rijden. De officier eiste ook een rijontzegging van een jaar maar daarin ging de rechter niet mee. Wel moet hij nog 340 euro boete betalen.  

Meer berichten