Afbeelding

Minister kijkt serieus naar verbetervoorstellen brancheorganisaties

actueel

De behandeling van de nieuwe WRM in de Tweede Kamer laat nog wel enige tijd op zich wachten, maar in elk geval zal minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de aanbevelingen die op 15 december door de drie brancheorganisaties VRB, FAM en BOVAG zijn gedaan serieus bekijken en meewegen in de besluitvorming.
Het gaat hierbij zowel om mogelijke maatregelen die IBKI en CBR zelf zouden kunnen nemen als om maatregelen waarvoor mogelijk een wijziging van de WRM nodig is. Op basis hiervan zal ik bezien of en welke wetswijzigingen nodig zijn", laat de minister in een brief aan de Tweede Kamer weten.


Met dit schrijven toont de minister aan dat ze serieus kijkt naar de verbetervoorstellen van de brancheorganisaties. In dit zogenoemde Aanbevelingendocument staan zowel maatregelen die het CBR en IBKI vrijwel direct kunnen nemen (het zogenoemde laag hangend fruit) als maatregelen die een wijziging van de WRM verlangen. In dat laatste geval wordt het een kwestie van de lange adem.

VOG
De nota van wijziging, waarin een verklaring omtrent het gedrag (VOG) voor rijinstructeurs verplicht wordt gesteld, ligt inmiddels bij de Raad van State. "De nota zal naar verwachting in de eerste maanden van 2018 aan uw Kamer kunnen worden voorgelegd, waarna het voorstel tot wijziging van de WRM behandeld kan worden", laat de minister weten.
 

Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5
Beeld dient ter illustratie, dit is niet de rijinstructeur die onlangs beboet is dor de Geschillencommissie Rijopleidingen.
'Koffie drinken tijdens instructie is niet wenselijk, want oplettendheid kan daardoor afnemen' 10 apr, 12:22 21