De VerkeersAcademie, met hoofdkantoor in Nieuwegein (foto), is een van de grootste opleiders.
De VerkeersAcademie, met hoofdkantoor in Nieuwegein (foto), is een van de grootste opleiders.

Opleiders komen met eigen document met aanbevelingen

actueel

Het is de brancheorganisaties vooralsnog niet gelukt om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. De opleidingsinstituten, vertegenwoordigd in de belangenorganisaties VVB en LBVI, komen namelijk waarschijnlijk met een eigen document richting politiek, compleet met aanbevelingen en al. "Onze insteek is nog steeds om met alle partijen met een gezamenlijk stuk te komen", laat Wilbert van Beersum, vicevoorzitter van de LBVI desgevraagd weten. Dat is een loffelijk streven, maar de werkelijkheid is dat de meningen over hoe de opleiding handen en voeten moet worden gegeven in de nieuwe WRM momenteel verdeeld zijn.

Dit laten Van Beersum en Gijs Kantelberg, voorzitter van de VVB, weten nadat ze gisteren hebben overlegd. De vraag aan hen was of ze een inhoudelijke reactie willen geven op het einddocument van de brancheorganisaties, maar dat gaat momenteel niet gebeuren. "Wij vinden dat de discussie (nog) niet via enige media moet plaats vinden", reageren de twee daarop.

Vier documenten
Als de opleiders aan de ene kant en de brancheorganisaties aan de andere kant het niet eens kunnen worden over één document, dan komt er dus weer een nieuw document bij waar de politiek zich op kan stuk bijten. Allereerst is er het einddocument van de brancheorganisaties (dit kan de goedkeuring wegdragen van het CBr en IBKI), het CBR komt binnenkort met eigen aanbevelingen, de branchepartij LBKR werkt momenteel aan een vervolgdocument op een eerder document dat ook aan de politiek wordt overhandigd en daar komt dus mogelijk nog een nieuw document van de opleiders bij.

Aan tafel
Waar precies de pijn zit bij de opleiders, willen ze niet bekend maken. De opleiders zaten recent nog aan tafel met de brancheorganisaties om een klap op het gezamenlijke einddocument te geven, maar daar is het niet van gekomen.

 

Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5
Beeld dient ter illustratie, dit is niet de rijinstructeur die onlangs beboet is dor de Geschillencommissie Rijopleidingen.
'Koffie drinken tijdens instructie is niet wenselijk, want oplettendheid kan daardoor afnemen' 10 apr, 12:22 21