Afbeelding

Nationaal rijles loket claimt de kwaliteitsbewaker van de branche te zijn

actueel

In de branche is de onrust ontstaan door een nieuw initiatief: het nationaal rijles loket. De website claimt dat het de kwaliteitsbewaker van de branche is met teksten als "Het nationaal rijles loket voldoet aan de criteria die de overheid aan adviesorganen stelt en kan daardoor objectief de rijbewijsconsument bijstaan in de zoektocht naar de juiste rijschool" en 'Het Nationaal Rijles Loket is onafhankelijk en bewaakt het rijonderwijs in Nederland en staat zelf onder toezicht die verder gaat dan toetsingen van rijinstructeurs. De rijbewijsconsument wordt daardoor continu beschermd."

Het nationaal rijles loket (op de eigen website wordt het wisselend met en zonder hoofdletters geschreven) is gevestigd in Assen en heeft een helder doel, zo valt te lezen: "Het nationaal rijles loket onderhoudt (op de website wordt dit zonder t geschreven-red.) het rijonderwijs in Nederland en houdt toezicht op de kwaliteit van rijscholen. Rijbewijsleerlingen worden door het nationaal rijles loket ondersteund met onafhankelijke voorlichting en gerichte informatie..

Bemiddelende rol
Ook valt te lezen dat het nationaal rijlesloket een bemiddelende rol wil spelen richting rijscholen. "Steeds mee rijbewijsconsumenten ontdekken dat mond op mond reclame over rijscholen, niet meer van deze tijd- en vaak niet meer betrouwbaar is. Het Nationaal Rijles Loket wordt dan ingeschakeld om een rijschool voor hen te zoeken. Misschien kunt u dit als rijbewijsconsument ook maar beter doen. Het Nationaal Rijles Loket geeft onafhankelijk advies, is zelf geen rijschool en heeft alle achtergrondkennis voor u in huis", staat te lezen.

Vragen
Er is geen telefoonnummer, maar alleen een mogelijkheid om een e-mail te sturen. Rij-instructie heeft een mail gestuurd met een aantal vragen, met het verzoek die te beantwoorden. Als wij antwoorden hebben, dan wordt dit bericht aangevuld.

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 3 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2