Afbeelding

Naast einddocument komt CBR binnenkort met eigen verbetervoorstellen

actueel

De branche zit momenteel op twee sporen om het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ervan te overtuigen dat de rijscholenbranche moet worden verbeterd. Enerzijds zijn er de besprekingen over het einddocument en anderzijds zal het CBR binnenkort aan IenW een brief sturen (deze wordt een verkenning genoemd) met aanbevelingen om de branche te verbeteren.

In de brief van het CBR komen onder andere CBR-gerelateerde verbeteringen die zijn aangedragen door de brancheorganisaties FAM, VRB, BOVAG. Welke verbetervoorstellen er precies worden voorgesteld, wil het CBR nog niet kwijt, maar het is aannemelijk dat het gaat om maatregelen om malafide praktijken in de branche tegen te gaan.

De afgelopen maanden heeft het CBR op verzoek van het ministerie onderzocht op welke manier deze aanbevelingen vorm kunnen krijgen. Daarvoor heeft het CBR onder andere de weg van een  zogeheten Innovation Lab bewandeld. Tijdens deze bijeenkomsten hebben belangrijke spelers in de branche, waaronder de brancheorganisaties en andere ketenpartners, in een informele setting allerlei voorstellen gedaan, waarna is aangegeven welke zaken prioriteit verdienen. 

Namens het CBR
De verkenning, zoals het CBR dit noemt, wordt ingediend uit naam van het CBR en vervangt niet het document van de brancheorganisaties. Hier wordt nog steeds aan gewerkt, zoals wij gisteren berichtten. Verdere berichtgeving over de inhoud van de verkenning volgt in overleg met het Ministerie, zo laat het CBR weten. Wanneer het voorstel is ingediend, wordt dit vermeld op de website cbr.nl.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1