De brancheorganisaties, IBKI en het CBR zijn het eens over de strekking van het einddocument. Nu de opleiders nog.
De brancheorganisaties, IBKI en het CBR zijn het eens over de strekking van het einddocument. Nu de opleiders nog.

Einddocument vertraagd: opleiders en brancheorganisaties zijn het nog niet eens

actueel

Het einddocument dat de branche wil aanbieden aan de Tweede Kamer is vertraagd. Afgelopen donderdag zou er een klap op worden gegeven, maar de meningen liggen nog te ver uiteen. Met name de opleiders en de brancheorganisaties zijn het nog niet eens met elkaar. Maar er is goede hoop dat het einddocument nog deze maand gereed is, laat Ruud Rutten, voorzitter van de FAM, namens alle organisaties weten.

In het einddocument komen alle door de branche gewenste verbeteringen waarover bij voorkeur alle betrokkenen het eens zijn. De basis is het startdocument dat vorig jaar in de nazomer door de brancheorganisaties FAM, BOVAG en VRB is aangeboden aan de Tweede Kamer. Sindsdien wordt op aandringen van de Kamerleden gewerkt aan een plan waar iedereen zich in kan vinden.

Geen eensgezindheid
Maar er is nog geen eensgezindheid. De brancheverenigingen, IBKI en het CBR zijn het onderling eens over de gewenste verbeteringen en afgelopen donderdag is gediscussieerd over de inbreng van de opleiders. Die kunnen zich nog niet vinden in de aanbevelingen. Over welke hobbels er nog zijn, wil niemand iets zeggen: de gelederen zijn en blijven vooralsnog gesloten.

Ei gelegd
Ruud Rutten verwacht dat nog dit maand een ei wordt gelegd. Daarna wordt dit aangeboden aan de Tweede Kamerleden, waarbij overigens momenteel als gevolg van het aantreden van het nieuwe kabinet niet altijd duidelijk is wie de nieuwe contactpersoon is. "We willen natuurlijk wel dat het document bij de juiste persoon terechtkomt", aldus Rutten.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1