Afbeelding

Nieuw BOVAG Garantiefonds komt er niet voor juli 2018

actueel

Het zal nog zeker tot half juli volgend jaar duren voordat er een nieuw BOVAG Garantiefonds (BGF) is. Tot die tijd verandert er niets in de voorwaarden voor de leden. Dit is een onvoorziene vertraging. In augustus dit jaar liet BOVAG Rijscholen  weten dat de afdeling klaar is met het huiswerk en dat half september de leden zouden worden geïnformeerd over een nieuw voorstel, maar dat is er niet van gekomen en gaat er ook niet snel komen, zo blijkt nu.

Het duurt nu al ruim een jaar sinds op 12 september 2016 de leden van BOVAG Rijscholen tijdens een algemene ledenvergadering kritische vragen stelden over de nieuwe financiering van het BGF, waarna de afdeling besloot het voorstel in te trekken. In die tijd zijn de leden regelmatig geïnformeerd en inmiddels is het tijd om stappen te zetten. Althans, zo luidde het bericht op 23 augustus.

Zorgvuldig
Maar het nieuwe BGF laat onvoorzien toch langer op zich wachten. De belangrijkste reden is dat BOVAG onderzoekt of er een BOVAG-breed garantiefonds moet komen (dus voor vrijwel alle afdelingen binnen BOVAG) en "dat is een complexe operatie die grote zorgvuldigheid vereist", laat woordvoerder Tom Huyskens weten.

Discussie met DNB
Belangrijk hierbij is een discussie met de De Nederlandsche Bank (DNB) over de interpretatie van het begrip 'garantie' versus 'verzekering'. Hier is momenteel veel over te doen en de ontwikkeling van het BGF lijdt hieronder. "De uitkomst van die discussie  heeft uiteraard ook weer impact op de inrichting van al hetgeen op BOVAG Garantie is gestoeld. Er moet op basis van die uitkomsten dus goed worden gekeken naar het effect daarvan op zo'n regeling voor rijscholen", aldus Huyskens.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 uur geleden
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1