Afbeelding

Gevolgen uitstel wetgeving Begeleid rijden vallen erg mee

actueel

De gevolgen van het feit dat de wetgeving over Begeleid rijden tot nu toe is uitgebleven, vallen erg mee. Het wetsvoorstel voor Begeleid rijden is al door de Tweede en Eerste Kamer heen en ligt nu bij de Raad van State. Na de aankondiging in de Staatscourant is de wet een feit en naar verwachting zal dit niet lang op zich laten wachten.

Het gevolg van het feit dat de wetgeving over Begeleid rijden op 1 november nog niet rond is (wij schreven hier vandaag eerder over) is dat naar schatting rond dertig tot veertig kandidaten die na 1 november 16 worden, moeten wachten met hun theorie-examen. Voor hen loopt de opleiding dus vertraging op, maar omdat er een noodwet is gemaakt, geldt dit niet voor iedereen die al aan de opleiding is begonnen: zij mogen gewoon doorgaan.

Verbaasd
De branche is wel verbaasd dat het zover is gekomen. Ruud Rutten, voorzitter van de FAM, zegt er het volgende over: "Dit probleem ligt echt in Den Haag. De branche heeft er steeds op aangedrongen dat de evaluatie tijdig klaar moest zijn. De deadline was dan ook gehaald, maar daarna is het dus in Den Haag ergens niet goed gegaan."
 

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 6 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2