Logo rij-instructie.nl

Eerste reacties op website met tips zijn positief

  actueel

De eerste reacties op de nieuwe website met veertien tips van het CBR zijn overwegend positief tot zeer positief, zowel vanuit de branche als van consumenten. De eerste bezoekcijfers stemmen dan ook optimistisch: 65.000 personen hebben op Facebook de advertentie gezien, er zijn tot nu toe 144 berichten geplaatst en er is bijna vierduizend keer doorgeklikt naar de nieuwe website.

Dit antwoordt het CBR op vragen van Rij-instructie.nl. De nieuwe website is afgelopen vrijdag online gezet en geeft consumenten tips over het zoeken van een goede rijschool. De website zelf trok tot nu toe bijna achtduizend bezoekers, van wie ruim vijfhonderd alle tips lazen. Vooral de doorklikratio van Facebook naar de website is met 6 procent doorklikkers hoog. Normaal gesproken komt dit percentage uit op ongeveer 1,5 procent.

Fabeltjes
De drie brancheverenigingen hebben meegewerkt aan de website en verwachten er veel van. In de oktober-editie van Rij-instructie die zaterdag verschijnt zegt Irma Brauers, secretaris van de VRB onder andere: "Leerlingen en hun ouders moeten in alle oprechtheid kunnen vertrouwen op juiste en eerlijke voorlichting en dat zaken die niet relevant zijn verdwijnen. Bijvoorbeeld: fabeltjes die in de branche branche rondzingen als dat het CBR niet graag heeft dat de instructeur meerijdt, moeten nu maar eens voor altijd afgelopen zijn."

Lidmaatschap
Ook in de branche is overwegend positief gereageerd op de nieuwe website (dat is op zich al bijzonder), zij het dat er op sociale media wel noten worden gekraakt. Zo snapt een aantal rijschoolhouders bijvoorbeeld niet waarom een tussentijdse toets wordt aangeraden en de stichting LBKR laat weten dat het niet begrijpt waarom het lidmaatschap van een van de drie brancheverenigingen wordt aanbevolen omdat het lidmaatschap niet per definitie iets zegt over de kwaliteit van een rijschool. 

Kwaliteitsregister
Ook vindt een aantal rijschoolhouders dat het CBR moet oppassen dat het niet zijn objectiviteit verliest. De LBKR is om deze reden een voorstander van een onafhankelijk kwaliteitsregister. De LBKR bundelt alle kritiek op de website zal deze later dit jaar aanbieden aan het CBR met als doel teksten aan te passen.  

Reageer als eerste
Meer berichten