Logo rij-instructie.nl

Motor valt uit op spoorwegovergang: examinator en kandidaat wonderwel ongedeerd

  actueel

Een examinator van het CBR die een examen van een vrouwelijke kandidaat  afnam en de instructeur die achterin meereed, zijn vanmiddag bij een ongeval met een trein in Oisterwijk met de schrik vrij gekomen. De examinator en kandidaat zaten tijdens de botsing nog in de lesauto, maar zijn wonder boven wonden ongedeerd. 

Tegen Omroep Brabant vertelden ooggetuigen dat de auto afsloeg op het moment dat deze op de spoorwegovergang tussen de Tilburgsestraat en de Heukelomseweg stond. Terwijl de bomen sloten, stond de auto aan de rand van de overgang. De rijinstructeur kon uit de auto ontsnappen, maar de kandidaat en de examinator zaten in de auto toen de trein de voorkant raakte waardoor de lesauto zwaar beschadigd raakte. 
"Op het moment dat we de spoorweg opreden, sloeg de motor af", vertelt de instructeur (die net als de andere betrokkenen anoniem wil blijven) tegen Omroep Brabant. "We probeerden de auto opnieuw te starten, maar de spoorbomen kwamen al naar beneden en er klonken al bellen dat er een trein aankwam. Het lukte niet meer om de auto aan de praat te krijgen en terwijl de trein steeds dichterbij kwam, kon ik op het laatste moment uitstappen."

In shock
"Ik ben helemaal in shock, ik zag m'n leven aan me voorbij gaan. Ik kon echt niet bevatten wat er gebeurde. Als de auto iets meer naar voren had gestaan, was het einde oefening geweest." 
"Na het ongeluk zijn we gelukkig goed opgevangen door de politie. Er waren ook veel mensen komen kijken wat er aan de hand was. Het is zo ongelofelijk, nee, zo onwerkelijk dat jij in zo'n situatie zit." 

Reageer als eerste
Meer berichten