Logo rij-instructie.nl

Veilig Verkeer Nederland gaat snelheid meten

  actueel

Veilig Verkeer Nederland (VVN) gaat nu ook snelheid meten. VVN heeft namelijk van het Waarborgfonds Motorverkeer radarguns gekregen om lokaal snelheidsmetingen te kunnen uitvoeren. Bewoners kunnen, op basis van advies van VVN die de snelheid heeft gemeten, aan de slag om de situatie samen met de gemeente op te lossen.

Snelheid is het meest gemelde probleem bij het VVN Participatiepunt, een online platform waar bewoners meldingen van verkeersonveilige situaties kunnen doen. VVN biedt  buurtbewoners daarom buurtacties aan. Eén van deze buurtacties is de Snelheidsmeting. Deze heeft tot doel verkeersdeelnemers en buurtbewoners te laten ontdekken of hun gevoel van verkeersonveiligheid juist is.

Objectieve informatie
Met de uitslagen krijgen buurtbewoners inzicht in de gereden snelheden en verzamelen zo objectieve informatie om het gesprek met de gemeente en bewoners aan te gaan. Buurtbewoners kunnen natuurlijk altijd een opvallende snelheidsmeting organiseren om aandacht te vragen voor de snelheid in hun buurt. Dit jaar zijn er ruim 103 VVN snelheidsmetingen georganiseerd.

Reageer als eerste
Meer berichten