Logo rij-instructie.nl

'Alleen Max Verstappen haalt na tien lessen zijn rijbewijs'

  actueel

"Op Max Verstappen na beheerst níemand na tien lessen de basis van het autorijden. Toch zegt het CBR dat er regelmatig zulke kandidaten een poging doen om af te rijden en dat kan niet."

Dit schrijft Team Alert, de verkeersorganisatie die zich op jongeren richt, over het feit dat sommige leerlingen na slechts een handvolk rijlessen op examen gaan. "Misschien herken je het wel of heb je er zelf een gekocht, maar steeds meer rijscholen bieden stuntpakketten aan waarmee je na tien lessen kunt afrijden. Dat is eigenlijk lachwekkend en ernstig tegelijk." En ook: "Examinatoren staan haast letterlijk doodsangsten uit en vragen soms zelfs 'gevarengeld'. Zij willen dan een vergoeding voor het risico dat ze lopen tijdens het afrijden." 

Goed informeren
Team Alert adviseert iedereen om je goed te laten informeren. "Was je van plan om een pakket te kopen waarmee je zo snel mogelijk slaagt? Laat je dan goed informeren, want voor je het weet moet je vier keer afrijden, en dat kost alleen maar meer. En geen haast, het aantal kilometers dat je maakt, is belangrijker dan hoe snel je ze aflegt!"

Reageer als eerste
Meer berichten