Logo rij-instructie.nl

Kamerlid: 'UWV-deal heeft geleid tot veel rommel in de branche'

  actueel

De manier waarop je enkele jaren geleden via het UWV je WRM-instructeursdiploma kon halen was "Achteraf niet zo'n goed idee en heeft geleid tot veel rommel in de branche."

Dit antwoordt het CDA-Kamerlid Martijn van Helvert op vragen van rijschoolhouder en FAM-voorzitter Ruud Rutten. Van Helvert is onder anderen verkeersspecialist van zijn fractie en heeft elke week op Facebook een vlog waarin hij ter plekke vragen beantwoordt van kijkers. Rutten stelde hem onlangs de vraag hoe het Kamerlid aankijkt tegen alle gedoe in de rijscholenbranche. Van Helvert antwoordt helder. Wat hem betreft gaat het nieuwe kabinet, waarvan het CDA deel gaat uitmaken, ervoor zorgen dat goede rijscholen beter naar voren komen. Over de details laat hij zich niet uit.

Bijscholing stelt niks voor
Wat betreft leerlingen die al na vier lessen opgaan voor het examen: dat kan niet volgens Van Helvert, en iedereen moet dat snappen. Van Helvert vindt dat iedereen hier zijn verantwoording in heeft, dus rijschoolhouders, maar ook leerlingen en ouders. Ook vindt hij dat de theoretische bijscholing beter moet, want "die stelt momenteel niks voor."   

Het fragment is hier te volgen (vanaf ongeveer de 40ste minuut). 

Reageer als eerste
Meer berichten