Logo rij-instructie.nl

Frauderende vrouw is rijbewijs terecht kwijt

  actueel

Een beetje rond WhatsAppen is een vrouw uit Noord-Holland duur komen te staan. Mede op basis van contacten via WhatsApp heeft de Raad van State in hoger beroep vastgesteld dat het CBR haar rijbewijs terecht ongeldig heeft verklaard.

De vrouw werd eerder veroordeeld omdat er was vast komen te staan dat zijn had gefraudeerd met het examen. Dit was onderdeel van ene grotere zaak, waarbij zes rijschoolhouders en één examinator ervoor zorgde dat tegen betalingen van grote sommen geld mensen onterecht konden slagen. Eerder zijn in deze zaak al straffen uitgesproken variërend van een gevangenisstraf van negen maanden en het betalen van een schadevergoeding aan het CBR van 23.000 euro tot taakstraffen en het intrekken van de licentie als rijschool voor vijf jaar uitgesproken (ze mogen wel rij-instructeur blijven).
De vrouw was eerder in het ongelijk gesteld en nu weer. Dat kwam door berichtenverkeer in een WhatsAppgroep. De vrouw meende dat het intrekken van het rijbewijs niet geldig was omdat de berichten daar niet helder over waren, maar de Raad van State ging daar niet in mee.

  

  

Reageer als eerste
Meer berichten