Logo rij-instructie.nl

'Rijinstructeur in loondienst verdient te weinig'

  actueel

Rij-instructeurs in loondienst verdienen te weinig, maar er zit nu eenmaal niet meer in het vat door de lestarieven die, gemiddeld genomen, te laag zijn. "Ik wou dat ik meer kon betalen, maar ik kan het niet."

Dit zei Ruud Rutten, voorzitter van de FAM en eigenaar van Verkeersschool Ruud Rutten in Venlo, vorige week tijdens de Lesauto Testdag. Rutten zat in een forum met zijn collega-voorzitters van BOVAG en VRB Frank Hoornenborg en Peter van Neck, alsmede met commercieel directeur Rene Verstraeten van het CBR en IBKI-directeur Jim Schouten, en kreeg onder andere de vraag voorgeschoteld of hij vindt dat en instructeur in loondienst voldoende verdient. Niet dus.

Niet verslappen
Hij verwees in dit verband niet alleen naar het gegeven dat het uurtarief te laag is, maar ook naar het gegeven dat van een rijinstructeur veel wordt verwacht. "Een onderwijzer die zijn leerlingen even zat is, kan hen wat anders laten doen, Maar een rijinstructeur moet elke minuut bij de les blijven en mag geen moment verslappen." 
  

Reageer als eerste
Meer berichten