Logo rij-instructie.nl

BOVAG: 'Ondermaats presterende rijscholen moeten CBR-accreditatie kwijtraken'

  actueel

Er is met BOVAG te praten over een systeem van certificering, waarbij rijscholen die zwaar ondermaats presteren hun CBR-accreditatie kwijtraken. BOVAG is over dit soort zaken in gesprek met collega-branche-organisaties en CBR. Verder wil BOVAG rijscholen die leerlingen naar het examen sturen die daar nog niet aan toe zijn aanpakken en aan het belonen van rijscholen die wél hoge slagingspercentages scoren. Bijvoorbeeld door die voorrang te geven bij het reserveren van examens.

In deze bewoordingen laat BOVAG Rijscholen zich uit over de te nemen maatregelen, waarover het  de brancheorganisaties BOVAG, VRB en FAM en het CBR zich buigen. Alle wensen een maatregelen worden samengebald in een document dat deze week moet worden afgerond en dat vervolgens wordt aangeboden aan de Tweede Kamer.

Abominabel niveau
Wat BOVAG betreft (en de andere brancheorganisaties zijn hier roerend mee eens) is het binnenkort echt over met het 'abominabele niveau van sommige rijexamenkandidaten', aldus BOVAG. "BOVAG kent deze signalen en vindt dat betreffende rijscholen moeten worden aangesproken en aangepakt. Daarnaast werkt BOVAG mee aan de campagne die het CBR deze maand begint om leerlingen en hun ouders te informeren over hoe je een goede rijschool kiest en hoeveel rijlessen nodig zijn."

BOVAG reageert hiermee op alle commotie die de afgelopen week in de media zijn verschenen naar aanleiding van een publicatie in De Telegraaf afgelopen donderdag.

Reageer als eerste
Meer berichten