Logo rij-instructie.nl
Foto: André Verheul

Verkeersveiligheid blijft onder de radar in Den Haag

  actueel

Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil dit jaar het aantal verkeersdoden nog niet dalen. Maar gek genoeg wordt in de Miljoenennota geen grote investering aangekondigd om de verkeersveiligheid te bevorderen. Het onderwerp blijft onder de radar, zogezegd. Maar dat er zo weinig aandacht voor is, is ook weer geen aanleiding voor de belangrijkste organisaties op het gebied van verkeersveiligheid om dit aan de kaak te stellen. 

Wel is er alle aandacht voor een nog betere infrastructuur. Tot en met 2031 wordt er nog ongeveer duizend kilometer nieuw asfalt aangelegd en alleen volgens jaar investeert het ministerie van I&M 2,6 miljard euro in het hoofdwegennet (de snelwegen).  Ook is er aandacht voor duurzaam verkeer en andere zaken, maar verkeersveiligheid is geen issue waarin wordt geïnvesteerd.
Maar er is geen organisatie die er zich druk over maakt. VVN, Team Alert (dat zich richt op veiligheid voor jongeren), de ANWB en al die andere instellingen die eerder dit jaar nog in een breed pact weten dat verkeersveiligheid top prioriteit moet zijn, schitteren door afwezigheid om hier iets over te zeggen.

Reageer als eerste
Meer berichten