Logo rij-instructie.nl

De Telegraaf duikt op de branche: 'Rijexamen drama' kopt de krant

  actueel

De brancheorganisatie VRB, FAM en BOVAG Rijscholen hebben een belangrijke slag geslagen in de wens voor een kwalitatief betere branche. Vandaag heeft namelijk De Telegraaf op de voorpagina groot uitgepakt - 'Rijexamen drama'kopt de krant - met een bericht dat het Rijexamen een drama is. En als de grootste ochtendkrant in dit land zich ermee gaat bemoeien, gaan meestal de hekken open en niet zelden wordt dan de mening van de politiek gevormd. Je zou dus kunnen stellen dat de brancheorganisaties geslaagd zijn in deel 1 van hun missie. Opvallend: ook het CBR laat zich niet onbetuigd en laat weten dat het niveau van de kandidaten die voor het examen komen echt omhoog moet.

Voor de volgers van de vakmedia in de rijscholenbranche staat er niets nieuws in het bericht. Het gemiddeld slagingspercentage van praktijk B is met gemiddeld 50 procent bedroevend laag, het slagingspercentage van theorie is met 42 procent zelfs nog lager en dat komt door de vele beunhazen in de sector. Wel nieuw is de uitspraak van Peter van Neck, voorzitter van de VRB, dat hij examinatoren kent die 'gevarengeld' vragen voordat ze met zulke kandidaten durven weg rijden. Bij de VRB staat de telefoon momenteel ook 'roodgloeiend', laat VRB-secretaris Irma Brauers weten.

Zegje doen
Alles bij elkaar zijn alle signalen die de branche allang weet op een hoop gegooid, maar zodra dat in De Telegraaf gebeurt, gaat het meestal los. Peter van Neck is vandaag in elk geval nog te horen bij BNR Nieuwsradio waar hij zijn zegje weer zal doen. 

Reageer als eerste
Meer berichten