Afbeelding

CBR mag goed presterende rijscholen nu niet bevoordelen

actueel

Het CBR heeft op dit moment nauwelijks of geen bevoegdheden om rijscholen die goed presteren te bevoordelen, bijvoorbeeld met voorrang bij examens. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil daar tot op heden niet aan.

Dit liet financieel directeur van het CBR René Verstraeten vandaag weten in een paneldiscussie tijdens de Lesauto Testdag. Samen met de branchevoorzitters Peter van Neck (VRB), Ruud Rutten (FAM) en Frank Hoornenborg en Jim Schouten, directeur van IBKI, praatte hij over verbetering van de kwaliteit in de sector. Daar werken deze instellingen al ruim een jaar aan. Vorige week hebben zij na heel veel vergaderingen definitief het zogeheten startdocument afgerond. Nadat deze week hierin de puntjes op de i worden gezet, wordt dit aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Dit document is een wensenlijst waarmee volgens deze instellingen de branche eindelijk de zo innig gewenste kwaliteitsslag kan maken.
Verstraeten liet op een vraag uit het publiek of het mogelijk is een soort keurmerk in het leven te roepen, nadrukkelijk weten dat het CBR momenteel geen mogelijkheden heeft om goed presterende rijscholen bepaalde voordelen te geven. Het CBR is slechts een uitvoeringsorgaan en heeft te doen wat het ministerie van IenM in de wet vastlegt. De branche betreurt dit en wil, in aanloop naar een nieuwe WRM, graag dat het ministerie op dit punt gaat 'bewegen'. 
    
 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1