Logo rij-instructie.nl

NXXT spiegelt omzet in één auto van meer dan een ton voor

  actueel

Met veertig uur lesgeven in de week kom je er niet, het worden er veel meer. Maar als je zoveel tijd wilt lesgeven, kun je ook gouden bergen verwachten. Een omzet van 103.500 euro is dan mogelijk, waarbij je uiteindelijk per maand 4.100 euro winst overhoudt. Daar moeten de inkomstenbelasting en premies volksverzekeringen dan nog van af, maar omdat je zzp'er bent is een netto inkomen van rond 3.000 euro mogelijk.

Dit rekenvoorbeeld schotelde Jan Catsburg, directeur van de NXXT franchiseketen en het aanpalende opleidingscentrum FIRSTT, gisteren voor in zijn periodieke (zwaar gesponsorde) gesprek bij Harry Mens in Business Class. Catsburg houdt dit praatje structureel in aanloop naar een aantal informatieavonden om mensen te werven om franchisenemer te worden.

Hard werken
Bij een omzet van 103.900  moet er hard worden gewerkt. Catsburg geeft aan dat je zeker 60 uur per week moet lesgeven en daar is niets aan gejokt. Sterker: het zijn bij NXXT eerder meer dan minder uren.
Bij een lesprijs van bijvoorbeeld 40 euro moeten er namelijk 2587 uren in de bijrijdersstoel worden gemaakt en bij een lesprijs van 45 euro zou het gaan om 2300 uur. Maar de lesprijzen bij NXXT liggen lager, veel lager vaak. Op de website van NXXT worden lesprijzen gecommuniceerd van 29 euro (pakketprijs). Om daarmee aan deze omzet te komen, moeten 3568 uren worden gedraaid en hier komen de uren voor administratie en marketing nog bij. Ter illustratie: een mens leeft elk jaar 8.760 uur waarvan ongeveer 2900 uur wordt geslapen.
Kortom, rekent u zelf maar uit of dit een reële omzet is waarbij je ook wat tijd overhoudt om te leven.
  

Reageer als eerste
Meer berichten