Logo rij-instructie.nl

Roep om bijscholing jeugdige pizzakoeriers

  actueel

Het Amsterdamse D66-raadslid Jan-Bert Vroege wil jongens en meisjes die maaltijden bezorgen en het daarbij niet zo nauw nemen met verkeersregels aanpakken door een bijscholing in verkeersveiligheid aan te bieden.

Dit schrijft Vroege op de eigen website van D66 Amsterdam. "De concurrentie is vaak groot en de druk om snel te bezorgen ook. Jongeren zijn dan misschien makkelijker bereid een extra risicootje nemen op de scooter, om zo die fooi binnen te slepen." Om die reden pleit hij voor een bijscholing.
Heel vreemd is het verhaal van vroege niet. Sterker nog, sinds vorig najaar verzorgt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) een training Voortgezette Rij Opleiding (VRO) die financieel wordt ondersteund door ROV Oost-Nederland. 12 pizzakoeriers uit Nijmegen mochten als eerste deelnemen aan deze nieuwe training. Dankzij de VRO krijgen de pizzabezorgers, zo is de verwachting, meer inzicht in hun eigen rijstijl zodat ze bewuster aan het verkeer deelnemen.
Jaarlijks overlijden gemiddeld 47 brom- en snorfietsers en komen er 2500 met ernstige verwondingen in het ziekenhuis terecht na een verkeersongeval.

Reageer als eerste
Meer berichten