Logo rij-instructie.nl
Het logo van de brancheorganisatie VRB.
Het logo van de brancheorganisatie VRB.

Brancheorganisatie VRB doodziek van inkoopcombinatie VRB

  actueel

De Vereniging Rijschool Belang, afgekort VRB. En het Verenigd Rijscholen Belang, eveneens afgekort VRB. De namen lijken wel heel erg veel op elkaar en wat de VRB betreft (de brancheorganisatie, deze afkorting wordt geduid met het lidwoord de en is bij ons zeer bekend) is dat bepaald geen toeval. Temeer daar het VRB (de tweede, waar het lidwoord het voor staat. Deze organisatie is nieuw in de branche) ook in de rijscholen actief is en wel als aanbieder van onder andere collectieve verzekeringen.
Dit leidt tot verwarring en daar is de brancheorganisatie VRB helemaal klaar mee. Ze willen dat het VRB haar naam niet meer gebruikt en al helemaal niet meer onder deze afkorting rijscholen benadert. "Want dit leidt tot ongewenste verwarring en daar zitten onze leden en ook andere rijschoolhouders echt niet op te wachten", zegt Irma Brauers van de vereniging. Het Verenigd Rijscholen Belang was niet voor commentaar bereikbaar.

Het Verenigd Rijscholen Belang is, zo lezen we in een wervingsmail die is uitgestuurd door Nadia Aberouai: "Een organisatie die is ontstaan uit verschillende initiatieven die wij graag met u willen delen. Ons doel is om de zorgen van rijscholen weg te nemen, oftewel, om te ontzorgen", waarna een uiteenzetting volgt over de diensten die worden aangeboden. Bij een aantal bijeenkomsten alsook bij CBR-examencentra is inmiddels al actief geworven.
So far so good, ware het niet dat de namen en helemaal de afkortingen, wel heel erg op elkaar lijken. "En daar zijn we doodziek van, want rijschoolhouders worden benaderd en denken dat ze met ons van doen hebben. We hebben er dan ook schoon genoeg van", vertelt Brauers.

'Geen verwarring creëren'
De VRB heeft contact gehad met het VRB, maar tot op heden vangt de brancheorganisatie bot. Er is wel enige hoop. In antwoord op een mail van een klant die het VRB aanspreekt op de gezaaide verwarring schrijft Nadia Aberouai: "Ik ben niet van het VRB en zal deze term ook niet meer gebruiken om geen verwarring te creëren." De tijd zal leren of dit inderdaad gaat gebeuren.
Natuurlijk hebben we het VRB gebeld voor een reactie, maar op beide bij ons bekende 06-nummers neemt niemand op. We hebben de voicemail ingesproken, maar tot op heden zijn we niet teruggebeld.
Het VRB is overigens vooralsnog niet te traceren op internet. Wie googelt op VRB, komt uit bij de brancheorganisatie.
Heerst bij u ook verwarring over het verschil tussen beide organisaties of heeft u andere ervaringen met het VRB? Laat het ons dan weten op info@rij-instructie.nl of via de reactieknop onder dit bericht.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten