Logo rij-instructie.nl

Samen werken aan betere kwaliteit en voorkomen van ongewenst gedrag

  actueel

In de rijscholenbranche is in de toekomst geen plaats meer voor rijschoolhouders die aantoonbaar ondermaats presteren. De brancheorganisaties VRB, BOVAG rijscholen en FAM en het CBR werken de komende periode serieuze maatregelen uit om het kaf van het koren te scheiden. Een van de eerste acties is dat het CBR in het najaar via social media een lijst gaat promoten met tips voor leerlingen en ouders om een goede rijschool te vinden.

Dit is het gevolg van een innige samenwerking tussen de brancheorganisaties en het CBR die inmiddels al jaren duurt. "Hierbij hebben wij ons in de afgelopen maanden sterk gemaakt voor professionalisering van de branche en transparante communicatie met examenkandidaten", laat het CBR vandaag op de interne website weten.
Dit gaat allemaal niet van vandaag op morgen, maar, aldus het CBR: "Het is absoluut de moeite waard met het oog op de toekomst, in ons streven naar een kwalitatief gezonde branche." In nauw overleg met de brancheverenigingen werkt het CBR daarom een aantal voorstellen uit voor verdere professionalisering van de rijschoolbranche die dit jaar worden ingediend bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het accent ligt op het verhogen van de kwaliteit van de rijopleiding en het voorkomen van ongewenst gedrag.
Daarnaast werken de organisaties samen aan betere voorlichting van jongeren en hun ouders bij de oriëntatie op het halen van het rijbewijs. Hiervoor is een lijst met tips samengesteld die komend najaar als eerste actiepunt onder de aandacht van ouders en leerlingen wordt gebracht.

Reageer als eerste
Meer berichten