Logo rij-instructie.nl

Rijschoolhouders hebben alleen maar voordeel van groot digitaliseringsproject bij Rijgeschiktheid

  actueel

Rijschoolhouders hoeven volgens het CBR niet bang te zijn dat ze iets nadeligs gaan ondervinden van de grote digitaliseringsslag die de organisatie wil doorvoeren bij de afdeling Rijgeschiktheid. "Dit gaat niet over het aanvragen van rijexamens. Voor de rijscholen is het alleen maar prettig als kandidaten voor een gezondheidsverklaring sneller geholpen worden", laat het CBR weten.

Eerder deze week verscheen op Computable.nl een artikel met als strekking dat momenteel een nieuwe ICT-structuur voor de afhandeling van de Eigen verklaringen en de mededelingen van de politie gebouwd wordt. Dit omvangrijke project, dat al in 2016 werd aangekondigd, heet Rijgeschiktheid aan het Stuur.
Het CBR werd onplezierig verrast door het bericht ("Een van onze leveranciers heeft een eerste fase opgeleverd en heeft daar over gepubliceerd. Wat ons betreft aan de vroege kant") en laat verder weten dat eind van het jaar de eerste ervaringen van de afnemers zijn te verwachten.
Uiteindelijk rekent het CBR op "een soepeler lopend proces voor zowel klanten als medewerkers, dat meer inzicht in en grip biedt op de afhandeling van dossiers. Het programma Rijgeschiktheid aan het Stuur omvat overigens niet alleen veranderingen in de werkprocessen, de organisatie en de IT-systemen van de divisie Rijgeschiktheid, maar ook het verbeteren van de kwaliteit en snelheid van de informatieoverdracht tussen het CBR en zijn ketenpartners. Zo werkt het CBR samen met medisch specialisten, keurend artsen, het Openbaar Ministerie en de RDW."

Reageer als eerste
Meer berichten