Logo rij-instructie.nl
Het CBR bepaalt wie er achterin meerijdt.
Het CBR bepaalt wie er achterin meerijdt.

CBR maakt voor eind van dit jaar grote digitaliseringsslag in processen Rijgeschiktheid

  actueel

UPDATE

Het CBR wil voor het einde van dit jaar voor wat betreft de Rijgeschiktheid een grote digitaliseringsslag maken met als gevolg dat klanten via 'Mijn CBR' digitaal alle producten kunnen aanschaffen. Voor het zover is moet een aantal zogenoemde legacy-systemen (verouderde ICT-systemen die nu nog volop draaien) worden aangepakt. Op dit moment is de doorlooptijd van sommige documenten namelijk opgelopen tot zeven weken. Dat behoort na deze ronde tot het verleden.

Dit meldt leverancier OpenSesame ICT op Computable.nl. Volgens dit ICT-bedrijf worden in de eerste fase ongeveer 11 miljoen documenten gedigitaliseerd. "Doorlooptijden tot zeven weken voor klanten zijn daarmee verleden tijd. De document store is een eerste grote stap op weg naar een Mijn CBR-omgeving waar de burger terecht kan voor alle producten, vergelijkbaar met 'mijnoverheid.nl'."
Volgens OpenSesame ICT betreffen het vooral procesdocumenten die van de burger zijn en voor die burger ook zichtbaar moeten zijn. 'Bovendien moeten de documenten aan velerlei wettelijke verplichtingen voldoen. OpenIMS moet met automatisch versiebeheer en beheerfuctionaliteiten het beheer van de data eenvoudiger maken. Volgens de betrokken projectleiders, zo meldt Computable.nl, binnen CBR vormen met name systemen die het CBR al 10 tot 15 jaar in de lucht heeft een uitdaging.
Bron: Computable

Reageer als eerste
Meer berichten