Logo rij-instructie.nl
Trainen in de rijsimulator.
Trainen in de rijsimulator.

'Brugpiepers' Emmer Hondsrug College ervaren op simulator het gedrag van fietsers

  actueel

De 'brugpiepers' (eerste jaars leerlingen) van het Emmer Hondsrug College hebben een rijles gehad in een rijsimulator met als doel hen te wijzen op de gevaren in het verkeer. In de simulator waren vooral beelden te zien van jeugdige fietsers. De brugklassers zagen op deze manier vanuit het perspectief va een automobilist welke gevolgen bepaald verkeersgedag op de fiets heft.    

Op het scherm waren beelden te zien van jonge fietsers die met z'n drieën of meer naast elkaar fietsen. Of die met losse handen rijden, of bezig waren met de smartphone. het was voor de leerlingen en eyeopener. De 12-jarige Inés Leunge:zegt in de plaatselijke krant de ZuidOostHoeker:"Fietsers kunnen best gevaarlijk zijn voor auto's, want ze letten niet echt op anderen in het verkeer, merkte ik. Daar dacht ik nooit aan. Als ik op de fiets zit wil ik echt rekening houden met de auto's. Hoe lang ik dat ga volhouden? Dat weet ik niet maar ik ga zeker mijn best doen." de leerlingen zouden ook best wat langer achter de simulator willen zitten, want omdat iedereen aan de beurt moest komen was er maar voor iedereen een paar minuten tijd.
Ben den Hamer van het Hondsrug College is tevreden over de reacties, zo laat hij de plaatselijke krant weten."Ze snappen nu dat een automobilist vaak het zweet in de handen heeft staan als hij weer eens een groep onvoorspelbaar slingerende fietsers tegenkomt. Hopelijk gaan ze er rekening mee houden."

Meer berichten