Logo rij-instructie.nl

BOVAG-rijscholen presteren beter

  actueel

Van alle rijscholen in Nederland weet slechts vier op de tien een slagingspercentage van meer dan 50 procent te realiseren voor het eerste examen rijbewijs B (personenauto). Onder rijscholen die lid zijn van BOVAG is dat bijna zes op de tien, zo blijkt uit het onderzoek Rijscholen in Cijfers 2016 van BOVAG, waarin CBR-examengegevens zij geanalyseerd.

De gegevens van meer dan 6.500 rijscholen werden op een rij gezet, waaronder ruim 600 BOVAG-leden. Volgens het CBR stonden eind vorig jaar 7.979 rijscholen in Nederland geregistreerd en dat zijn er 1.245, oftewel 18,4 procent,  meer dan in 2010. De uitstroom was in 2015 wel hoger dan ooit, met 822 rijscholen die werden uitgeschreven. Tegelijk lag de instroom met 657 starters op het laagste punt sinds 2010. Waarschijnlijk onder invloed van de economische groei en de daarmee gepaard gaande stijgende vraag naar rijopleidingen nam het aantal geregistreerde rijscholen in de eerste helft van dit jaar volgens tussentijdse CBR-cijfers wel weer toe tot boven de 8.000.
40 procent van de 5.961 onderzochte rijscholen die geen lid van BOVAG zijn realiseren een slagingspercentage van meer dan 50 procent voor de eerste examens voor het rijbewijs B. Van de 609 onderzochte BOVAG-rijscholen weet 57 procent meer dan de helft van hun leerlingen de eerste keer te laten slagen. Het gemiddelde slagingspercentage van alle examenkandidaten  in Nederland schommelt rond de 50 procent.
(Bron: BOVAG)

Meer berichten