Rijscholenkiezer.nl ligt nog steeds onder vuur.
Rijscholenkiezer.nl ligt nog steeds onder vuur.

Rijscholen hebben 'collectief last' van wegvallen Rijscholenkiezer

actueel

Peter van Neck, voorzitter van de VRB, vindt het 'doodzonde' dat de Rijscholenkiezer kopje onder is gegaan. Op 1 juli ging de stekker eruit.
Volgens Van Neck valt Stichting TeamAlert in elk geval op één onderdeel een halsstarrige houding te verwijten. "Het enige verwijtbare is dat Teamalert nog voordat men met ons om tafel zat al een plaatje had gemaakt zoals zij dachten dat het moest gaan uitzien. We hebben van dag één samen met de FAM aangegeven dat we absoluut geen toegevoegde waarde zagen in een reviewgedeelte omdat dit manipuleerbaar was en eigenlijk ook geen zoden aan de dijk zette. Maar om de één of andere reden was men niet te vermurwen en bleef dit onderdeel er in. En juist op dit vlak hebben ze het dus nu verloren. De rechter heeft nou net geoordeeld over het vergelijkingsproduct."

Van Neck schrijft dit als een reactie op het wegvallen van de Rijscholenkiezer. Dit krijgt morgen zijn beslag. Er komen bij VRB heel veel reacties binnen. "Na de uitspraak van de rechter was dit eigenlijk ook te verwachten. Maar aan de andere kant is het natuurlijk doodjammer dat we nu helemaal niets meer hebben richting toekomstige leerlingen en hun ouders, om hen precies die informatie te geven die bij de keuze van een goede rijschool relevant is."
Juist de 'zwevende' leerling is volgens Van Neck het kind van de rekening. "De leerling die voor ons allen het verschil kan maken in omzet is door het gebrek aan goede voorlichting nu overgeleverd aan prijsvechters, mindere goden en aan de sjoemelende onderkant van onze branche. En daar hebben we collectief last van. De VRB heeft vele uren gespendeerd aan het geven van feedback voor deze site en hebben kosten noch moeite gespaard om er een succes van te maken. Dit is voor ons allemaal erg betreurenswaardig, hoe rijschoolhouders in de eerste euforie hier ook over denken en oordelen."

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 21 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2