Minister Schultz bij de lancering van de Rijscholenkiezer in het najaar van 2014.
Minister Schultz bij de lancering van de Rijscholenkiezer in het najaar van 2014.

'Het kan bijna niet anders dan dat Rijscholenkiezer op zwart gaat'

actueel

Volgens Jeroen van Opbergen van Klantenvertellen.nl kan het bijna niet anders dan dat Rijscholenkiezer.nl op zwart gaat als gevolg van de gerechtelijke uitspraak. "Rijscholenkiezer heeft namelijk geen verdienmodel en dan is het lastig om de boel draaiend te houden zonder subsidie."

Volgens Mr. Alex Meijer, advocaat van RijschoolRegister, betekent de uitspraak dat TeamAlert in elk geval de ontvangen subsidie moet terugbetalen. "De rechtbank heeft de subsidiebesluiten van minister Schultz vernietigd en in haar plaats alsnog de subsidie voor de Rijscholenkiezer voor de jaren 2014 en 2015 afgewezen. Dat betekent dat Team Alert zo'n 200.000 euro aan onterecht ontvangen subsidie zal moeten terugbetalen." 
Stichting TeamAlert doet vooralsnog geen uitspraken in afwachting van overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Vandaag deed de rechter uitspraak in de rechtszaak tegen het ministerie van I&M die is aangespannen door rijscholenvergelijker RijschoolRegister.nl en Klantenvertellen.nl. De uitspraak is vernietigend voor het ministerie en voor stichting TeamAlert, dat de Rijscholenkiezer met forse financiële steun van de overheid heeft opgezet. De rechter bepaalde dat de Rijscholenkiezer concurrerend is met particuliere marktpartijen en het is in strijd met het doel van subsidie om hier subsidie aan te verstrekken. Er zit rond de twee ton subsidie in de Rijscholenkiezer, die als gevolg van de uitspraak moet worden terugbetaald.
Volgens Van Opbergen is de uitspraak zo helder als kristal. "De rechter zegt dat het niet kan dat een systeem als Rijscholenkiezer.nl met subsidie wordt opgezet en in de markt wordt gehouden, terwijl wij er alles aan moeten doen om service te bieden aan onze klanten die daarvoor betalen. Wij hebben dat altijd al gedacht en de rechter bevestigt dit nu."

 

Afbeelding
2 feb, 17:09 1
Afbeelding
We hebben de auto gewoon nodig 1 feb, 15:26
Afbeelding
Kleine drieduizend reacties Europese Rijbewijsrichtlijn 31 jan, 14:14 1
Afbeelding
Weer iemand gepakt met een spiekvest 27 jan, 12:46
Afbeelding
CBR gaat weer vast WRM-pas controleren 26 jan, 14:22 11
Afbeelding
Alcohol in verkeer blijft hardnekkig probleem 25 jan, 16:56 2