Rijscholenkiezer.nl ligt nog steeds onder vuur.
Rijscholenkiezer.nl ligt nog steeds onder vuur.

Rijscholenkiezer krijgt ten onrechte subsidie van ministerie

actueel

Stichting TeamAlert heeft ten onrechte subsidie gekregen om de Rijscholenkiezer op te zetten: de Rijscholenkiezer is concurrerend met particuliere marktpartijen en dat is in strijd met het doel van subsidies. Er zit rond de twee ton subsidie in de Rijscholenkiezer en die moet worden terugbetaald.

Dit heeft de rechter bepaald in een rechtszaak tegen het ministerie van Infrastructuur en Milieu die is aangespannen door rijscholenvergelijker RijschoolRegister.nl en Klantenvertellen.nl.
RijschoolRegister pleitte voor een zogeheten 'level playingfield' waarin de overheid partijen in de markt niet door middel van een forse subsidie oneerlijk voordeel geeft.

RijschoolRegister.nl is in 2013 opgezet door Joost Aanen en Michiel Seerden. Vanuit hun eigen onvrede over de transparantie in de rijscholenmarkt wilden zij een objectief en eerlijk online overzicht aanbieden. In 2014 werden ze echter onaangenaam verrast door de aankondiging van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu om met overheidsgeld een platform in het leven te roepen waarbij rijschoolzoekenden online voorlichting rond het kiezen van een rijschool zou worden aangeboden. De ontwikkeling hiervan werd aan de verkeersvoorlichtingstichting TeamAlert uitbesteed.

Bij de lancering van het platform met de naam Rijscholenkiezer bleek het echter niet alleen bij voorlichting te blijven, maar werd de nadruk vooral gelegd op het vergelijken van rijscholen. De rechter heeft nu geoordeeld dat de Rijscholenkiezer hiermee marktpartijen als RijschoolRegister.nl oneerlijk beconcurreert.
Meer berichten over dit onderwerp volgen vandaag op deze website.

!
Afbeelding
CBR stopt met publiceren gemiddelde lesprijs 13 uur geleden 5
Afbeelding
Scootmobiel vormt toenemend gevaar op de weg 15 uur geleden 3
Afbeelding
Minder gordels en kinderzitjes gebruikt 15 uur geleden
Afbeelding
Meer dan helft automobilisten gebruikt telefoon achter het stuur 29 nov, 09:50
Afbeelding
Alcohol en verkeer moet betere plek krijgen in politieopleiding 25 nov, 12:41
Afbeelding
Maatschappelijke kosten verkeersongevallen bedragen geen 17, maar 27 miljard euro 23 nov, 16:45