In 2016 bezocht toenmalig Kamerlid voor de VVD Barbara Visser de VRB en FAM. Ze staat hier op de foto met Willem Weijers (FAM), Irma Brauers (VRB), Ruud Rutten (FAM) en Peter van Neck (VRB, vlnr).
In 2016 bezocht toenmalig Kamerlid voor de VVD Barbara Visser de VRB en FAM. Ze staat hier op de foto met Willem Weijers (FAM), Irma Brauers (VRB), Ruud Rutten (FAM) en Peter van Neck (VRB, vlnr). Foto's: Hans Peijs

‘We hebben onze plek aan vergadertafels echt verdiend”

Algemeen

Brancheorganisatie VRB viert vandaag het 15-jarig bestaan. Het is aanleiding om stil te staan bij de ontstaansgeschiedenis (dat deden we gisteren, en vandaag leggen we leggen huidig voorzitter Jos van Zuylen een aantal vragen voor.

Inmiddels is na Peter van Neck Jos van Zuylen alweer geruime tijd voorzitter van de VRB. Wanneer en hoe is hij eigenlijk bij de VERB betrokken geraakt?

“Als lid van de VRB ben ik benaderd door het toenmalig bestuur met de vraag of een algemene bestuursfunctie iets voor mij zou zijn, mede omdat ze geen bestuursleden hadden die ook in het C/CE segment actief waren en daar de expertise nog niet van in huis hadden. Na een persoonlijk gesprek met Peter van Neck, Erik Bakker en Irma Brauers bij mij op de rijschool is mijn motivatie voorgelegd aan de andere bestuursleden en ben ik tijdens de ALV van 2018 toegetreden tot het bestuur.”

Hoe groot is de VRB inmiddels?