Toen alles nog koek en ei was tussen Bert de Weerd, Henk de Groot, Margreet Arkema en Jos Post (vlnr).
Toen alles nog koek en ei was tussen Bert de Weerd, Henk de Groot, Margreet Arkema en Jos Post (vlnr).

Chaos rond RIV wordt steeds groter

Algemeen

De chaos rond Rijscholen in Verzet (RIV) wordt er niet kleiner op, bepaald niet zelfs. Maar inmiddels is helder dat de vier rijschoolhouders die zich nog steeds RIV noemen de petitie die velen hebben ondertekend niet veilig hebben kunnen stellen "daar de instellingen ervan zonder overleg of toestemming van RIV zijn veranderd." Het is dan ook de vraag wat er door hen op dinsdag 13 juni aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Inmiddels is de website rijscholeninverzet.nl weer online en hier kan de petitie worden ondertekend, maar welke groep hierachter zit, is onbekend.

De huidige stand van zaken rond RIV (die morgen weer anders kan zijn) is totaal diffuus. Er is een groep onder aanvoering van oud-voorzitter Henk de Groot, die de naam RIV claimt, en eerder dit weekend een persbericht stuurde. Deze groep gooide in het weekend weer olie op het vuur met teksten als "Het stopzetten van RIV werd veroorzaakt door muitende vrijwilligers binnen RIV die op onacceptabele wijze zich RIV probeerde toe te eigenen en trachtte tevens de oprichter/ beheerder uit zijn eigen door hem zelf opgerichte organisatie te zetten door hun persoonlijke missie en visie, zonder dat daarvoor draagvlak of toestemming was, door te zetten."

"Wij verzoeken deze personen dan ook vriendelijk doch dringend hun activiteiten onder onze naam per direct te staken en zelf initiatief te tonen door op creatieve wijze een eigen naam en actie te bedenken zonder daarbij op welke manier dan ook gebruik te maken van de naam RIV of door onze naam op negatieve wijze in de pers of naar brancheorganisaties naar buiten te brengen, noch informatie en documenten van RIV te gebruiken."

Tweede partij is de groep die zich van RIV (de groep Henk de Groot) geen RIV mag noemen, maar die nog wel opereert onder die naam en inmiddels broedt op een nieuwe naam. Deze  groep – die we gemakshalve en RIV-2 noemen - heeft afgelopen toenadering gezocht tot de brancheorganisaties en is nog steeds van plan om op 13 juni een  manifest aan te bieden aan de Tweede Kamer tegen de sanctie op een onvoldoende praktijkbegeleiding. RIV-2 bestaat uit Margreet Arkema, Gerda van Voorst, Bert de Weerd en Jos Post (woordvoerder).

Niet in gesprek
Afgelopen vrijdag lieten de brancheverenigingen weten dat ze niet in gesprek gaan met RIV-2 en met de groep 'Henk de Groot' zolang deze geen afstand nemen van alle vuilspuiterij en beledigingen aan het adres van vertegenwoordigers van de branchevertegenwoordigers op Facebook. Dat leidde weer, zoals verwacht, tot felle reacties op social media.

Nieuw verzoek
RIV-2 heeft inmiddels een nieuw verzoek gestuurd aan BOVAG Rijscholen, VRB en FAM waarin het aankondigt binnenkort met een nieuwe naam te komen en waarin nogmaals wordt gevraagd om rond de tafel te gaan. "Helaas is onze eerste poging om met jullie in gesprek te komen mislukt. Desalniettemin zijn wij dermate van onze plannen overtuigd dat we niet zomaar opgeven. Tenslotte zeggen we ook niet na de eerste les tegen een leerling die niet veel talent heeft dat het niets kan worden. Bij deze zetten we daarom nogmaals de deur open voor een goed gesprek."

Niet uitgesloten
Het kwartet laat verder weten "Dat wij respect voor een ieder hebben, maar dit ook terug verwachten." Uitlatingen op Facebook door volgers zullen door RIV-2 kritischer worden bekeken, maar "kunnen echter niet te allen tijde uitgesloten worden."

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 1 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2