Afbeelding

RIV roept rijscholen op om logo te mailen om onder manifest te plakken

Algemeen

Namens Rijscholen in Verzet (RIV) heeft Gerda van Voorst zondagavond aan een groot aantal rijschoolhouders een mail verstuurd met het verzoek het manifest tegen de sanctie op de praktijkbegeleiding te steunen én om dinsdag 13 juni aanwezig te zijn in Den Haag waar het manifest wordt overhandigd aan de Tweede Kamer. Gerda van Voorst is aangeschoven bij het driemanschap Margreet Arkema, Jos Post en Bert van Weerd en gaat er ondanks alle schermutselingen rond RIV vol voor. In de brief wordt rijschoolhouders gevraagd hun logo te mailen zodat dit onder het manifest kan worden geplakt.

In de mail wordt uitvoerig en met de bekende standpunten (de twee belangrijkste: de praktijkbegeleiding is een toneelstukje en met een beetje pech kun je je inkomen verliezen). "Ons doel is dat de sanctie eraf gaat. Bijscholen is prima, maar de sanctie niet. We zijn in gesprek met partijen in de Tweede Kamer om uit te leggen dat deze praktijkbegeleiding niet werkt."

Drie argumenten
Volgens Van Voorst zijn er drie argumenten waarom de praktijkbegeleiding niet werkt. "Ten eerste is het slagingspercentage bij het CBR niet verbeterd. Dus we kunnen met een gerust hart zeggen dat dit toneelstukje niet helpt om onze vaardigheden te verbeteren. Ten tweede zijn de door de BOVAG veel genoemde cowboys onder ons, die ons vak ten schande maken, er nog steeds. Ten derde werd pas geleden duidelijk dat het aantal doden in het verkeer weer stijgt."
Ze rekent er daarom op dat op de website van RIV de petitie wordt ondertekend en dat rijschoolhouders hun logo mailen "Wat vragen we van jullie? Een ondersteuning middels een logo o.i.d. die we op de voorkant van het manifest kunnen afdrukken. Wat is er mooier dan een manifest waar 6000 logo's als steunbetuiging bij zitten?"

Het mailadres is riv.manifest@gmail,com

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 20 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2