Afbeelding

Geen vragen meer op theorie over de praatpaal

Algemeen

Het CBR theorie-examen servicedocument is onlangs geactualiseerd. Onderwerpen die zijn aangepast, gaan over bromfietsongevallen, met welk soort verlichting je het best zichtbaar bent en over aanpassingen van de geleidestok van blinden. Verder is een aantal onderwerpen geschrapt, waaronder vragen over het alcoholslot, het milieulabel van auto's en van banden en vragen over de praatpaal.   

Deze informatie staat in het CBR theorie-examen servicedocument. Bij het samenstellen van het theorie-examen raadpleegt het CBR meerdere bronnen. Bij de vragen over bromfietsongevallen is bijvoorbeeld een factsheet van het SWOV de basis en voor vragen over de geleidestok van blinden is informatie van de site geleidehond,nl gebruikt. Vragen die zijn geschrapt hebben alles te maken met de actuele situatie. De praatpaal bijvoorbeeld verdwijnt binnenkort definitief uit het straatbeeld.

 

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 17 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1