Afbeelding

Minister staat niet afwijzend tegenover privileges voor goed presterende rijscholen

Algemeen

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu staat niet bij voorbaat afwijzend tegenover privileges voor opleiders bij het CBR die aantoonbaar goede kandidaten afleveren aan het CBR. "Het CBR staat open voor deze suggestie", laat de minister weten in antwoorden op Kamervragen van SP-Kamerlid Cem Laçin (SP). Dit is een belangrijk signaal, want het CBR kan pas overgaan tot het nemen van maatregelen als het minister daarvoor is te porren.

Volgens Schultz overlegt het CBR momenteel met de brancheorganisaties BOVAG Rijscholen, VRB en FAM over te nemen maatregelen om de branche te verbeteren. Onlangs vond hierover een belangrijke eerste overleg plaats waarbij de zogeheten ketenpartners hebben afgesproken te onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om de kwaliteit te verbeteren.
Het Kamerlid stelde overigens de minister zijn vragen naar aanleiding van de oplopende reserveringstermijnen. Die vindt de minister geen big deal en ze laat weten dat het CBR er alles aan doet om de reserveringstermijnen in te korten. Daarmee is volgens haar de kous wel af.

Wachttijden lopen nog steeds op
Tegenover Rij-instructie liet het CBR onlangs weten dat er verbetering waarneembaar was, maar daar is in de praktijk nog niets van te merken. In de week tot en met 12 mei is de reserveringstermijn in 41 van de 53 locaties langer dan de afgesproken zeven weken: een nieuw dieptepunt. De maximale wachttijd is twaalf weken in Rijswijk.
Het CBR gaat de problemen te lijf met nieuwe examinatoren en overwerk.  

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 22 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2