Afbeelding

VVN pleit ook voor cursus Auto te water

Algemeen

Na brancheorganisatie VRB vindt ook Veilig Verkeer Nederland (VVN) dat mensen makkelijk een cursus auto te water moeten kunnen volgen. VVN is dan ook blij dat er een speciale cursus voor gaat worden ontwikkeld. Die is dan niet nieuw, want er zijn er al minimaal twee.

Met 45 dodelijke verkeersslachtoffers op jaarbasis zijn de ongeveer 800 auto's die te water gaan ook een serieuze oorzaak van vel verkeersslachtoffers. Veel mensen denken dat je na het te water gaan eerst de auto helemaal vol moet laten lopen en dan pas actie moet ondernemen. Terwijl je juist meteen aan de slag moet gaan om zo snel mogelijk de auto via de raamopening te kunnen verlaten, stelt VVN.

Om automobilisten voor te bereiden hoe te handelen als ze te water raken, en zo meer slachtoffers te voorkomen, is het daarom goed als ze daar een cursus voor volgen. In dit kader onderschrijft Veilig Verkeer Nederland initiatieven om hier een speciale cursus voor te ontwikkelen. VVN directeur Felix Cohen bracht een bezoek aan aquacentrum Den Helder en bekeek daar een demonstratiemodel. Bedrijfsleider Hans Bruinewoud: "Er liggen plannen om deze cursus zo breed mogelijk uit te zetten, een initiatief dan landelijke opvolging zou moeten krijgen. Eerder pleitte VRB ervoor om de cursus vrijblijvend op te nemen in de rijopleiding.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 2 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1