Afbeelding

'Slecht presterende rijscholen zorgen voor lange reserveringstermijnen'

Algemeen

Onze columnist Theo Vuijk weet het zeker: het zijn de slecht presterende en dubieuze rijscholen die ervoor zorgen dat de wachttijden bij het CBR oplopen. Want het is een wetmatigheid: iedereen die niet in één keer slaagt moet een herexamen doen en naarmate er meer mensen niet in één keer slagen, neemt dus de druk op het aantal beschikbare examinatoren toe. Daardoor loopt het treintje al in het begin, bij de B-examens, van de rails.

Theo, eigenaar van rijschool Fly-Over in Den Haag, zegt het een en ander in het AD deze week. Maar ook in zijn column in Rij-instructie geeft hij er regelmatig blijk van zich enorm te storen aan de toename van rijscholen die slechts presteren. En hij weet waar de revival moet beginnen. Niet bij nog meer examinatoren - hoewel dat ook handig zou zijn - maar bij de opleiding. Theo is er namelijk een sterk voorstander het probleem bij de wortels aan te pakken en dat is dat niet iedereen zonder meer wordt toegelaten tot de opleiding. Overigens staat Theo niet alleen in deze mening. Bepaald niet zelfs, maar ja, Theo is nu eenmaal iemand die de dingen graag benoemt omdat het vak van rijinstructeur hem zo aan het hart ligt. In zijn column in de editie van mei, die zaterdag aanstaande verschijnt, snijdt hij dit onderwerp weer aan.
Heeft u trouwens een suggestie voor Theo? Een onderwerp dat u hoog zit, waar u verbaasd over bent of anderszins? Laat het ons weten via info@rij-instructie.nl of plaats een reactie onder dit bericht en Theo snijdt het aan.

    

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 4 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1