Afbeelding

CBR lanceert dit jaar nieuwe website met betere communicatietools

actueel

Het CBR heeft aangegeven nog dit jaar een nieuwe website te lanceren die beter tegemoet komt aan de uiteenlopende informatiebehoeften van klanten.  

Wat de verbeteringen zijn, is nog niet bekend, maar in elk geval is helder dat het CBR hiermee een bijdrage levert aan betere communicatie met de burger. "In 2018 is de digitale dienstverlening voor klanten en artsen gereed, zodat burgers eenvoudiger zaken zelfstandig kunnen regelen en alle relevante informatie kunnen vinden over de persoonlijke situatie."
Dit antwoordt minister Schultz van Haegen van IenM op vragen van CDA-Kamerlid Martin van Helvert over vermeende misstanden met de rijtesten, gedaan naar aanleiding van een tv-programma bij omroep MAX. Op basis van geuite klachten in dit programma over de zogeheten 100-aantekening na herkeuring (deze geeft aan dat de persoon alleen nog privé mag autorijden) heeft het CBR inmiddels  de instructies aangepast voor de deskundigen die rijtesten afnemen. "Uiteraard is het mogelijk dat klanten klachten hebben. Het CBR heeft daarom een onafhankelijke klachtenprocedure waar de klant zich op kan beroepen. Het is aan het CBR om een besluit te nemen over een eventuele vergoeding van kosten. Ook is er de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Nationale Ombudsman. Naast de klachtenprocedure hebben klanten ook de mogelijkheid om bezwaar in te dienen over een genomen besluit."
De minister is niet van plan om in te grijpen in het beleid van het CBR omdat dit beleid deugt, zo wordt ook duidelijk. Op de vraag van Van Helvert of de minister bereid is om het CBR te verzoeken om de richtlijnen inzake herkeuringen met een medische achtergrond opnieuw te beoordelen op actualiteit, functionaliteit en effectiviteit, antwoordt de minister: "Het CBR neemt een besluit over iemands rijgeschiktheid op basis van de eisen die zijn opgenomen in de Regeling eisen geschiktheid 2000. De Gezondheidsraad heeft een permanente Commissie voor Rijgeschiktheid ingesteld om mij op structurele basis te adviseren over deze regeling.

Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 15 uur geleden 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5