Afbeelding

Ben je verzekerd tijdens de rijtest? Check je polis

actueel

Het maakt groot verschil bij wie je je autoverzekering hebt lopen of je bent verzekerd tijdens de rijtest of niet. Rijschoolhouders doen er daarom verstandig aan om hun polisvoorwaarden erop na te lezen. Van twee grote verzekeraars in de rijscholensector te weten Blaak Verzekeringen en Bovemij, staat vast dat de rijschoolhouder geen risico loopt.

De rijschoolhouders die bij Blaak zijn verzekerd, zijn doorgaans verzekerd via de Stichting Rijscholen Belang (SRB). "Hierbij laten wij weten dat alle deelnemers van de Stichting Rijschool Belang (SRB), verzekerd via Blaak verzekeringen, in deze situatie wel degelijk verzekeringsdekking genieten. Dat geldt voor zowel Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) als ook voor eigen schade indien er een volledige Casco dekking is afgesloten", liet SRB direct na alle tumult weten. En Bovemij laat via Verkeerspro weten dat iedereen gewoon dekking heeft.

Ophef
Deze week ontstond ophef toen een aantal rijscboolhouders uit Twente liet weten dat volgens hen rijschoolhouders als gevolg van een verandering in de wet niet meer automatisch verzekerd zijn tijdens de rijtest omdat de specialist van het CBR die de test afneemt, geen WRM-bevoegdheid heeft.

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 19 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2