Afbeelding

Rijscholen in Verzet: schrap praktijkbegeleiding helemaal

actueel

Afgelopen zondag is spontaan een nieuw fenomeen ontstaan: Rijscholen in Verzet. Doel is de Tweede Kamer te bewegen de praktijkbegeleiding te schrappen. De rijscholen die zich tot nu hebben aangemeld, zijn van plan om in een optocht naar Den Haag te rijden om het verzet een gezicht te geven. "We zijn nu aan het onderzoeken hoeveel rijinstructeurs willen meedoen, want het moet wel een grote optocht worden. Ik denk dan aan zo'n honderd tot tweehonderd auto's."

Dit zegt Wouter Siben die een rijschool runt in Zeeland en een van de initiatiefnemers is van Rijscholen in Verzet. De rijschoolhouders hebben kennisgenomen van het startdocument dat is opgesteld door de brancheverenigingen BOVAG, VRB en FAM en missen daarin dat het helemaal afgelopen moet zijn met de praktijkbegeleiding. Als je die niet haalt als rijschoolhouder heb je namelijk een groot probleem en dat kan niet de bedoeling zijn van ene investering van ene paar duizend euro in de opleiding en andere zaken.  In de plaats van dat toneelstukje, moet iets komen waar de rijinstructeur echt iets aan heeft", zegt Siben.
Siben is verbaasd over het aantal reacties ("Ik word helemaal plat gebeld") tot nu toe, maar de actiegroep komt nog lang niet aan de honderd auto's. "We hebben tot nu toe dertig aanmeldingen, dus dat aantal moet wel groeien want het moet wel indruk maken."
Het is, zegt hij, nadrukkelijk niet de bedoeling dat hier weer een nieuwe brancheorganisatie uit ontstaat. "We hebben maar één actiepunt en dat is dat de praktijkbegeleiding wordt geschrapt."      

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 15 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1