Het theorie-examen wordt er niet makkelijker op.
Het theorie-examen wordt er niet makkelijker op.

CBR voert definitief geluid bij verlengd theorie-examen in

actueel

CBR voert definitief de mogelijkheid van geluid bij het verlengd theorie-examen in voor auto, motor en bromfiets. Onderzoek leert dat voor mensen met moeite met lezen (dyslexie) geluid een welkome toevoeging is hetgeen reden is om hiermee van start te gaan. Bij de beroepsexamens vervalt geluid juist vanaf 10 oktober.   

Die meerwaarde van geluid is niet aangetoond voor kandidaten zonder leesproblemen. Het onderzoek wijst uit dat deze kandidaten gemiddeld niet beter presteren wanneer de vragen via een computerstem worden voorgelezen. De moeilijkheidsgraad en het slagingspercentage blijven stabiel. Ook waarderen deze kandidaten geluid niet. Het gaat overigens alleen om het verlengd examen, waarvoor de kandidaat een kwartier langer de tijd krijgt. Hiervoor moet 10.30 euro extra worden betaald.   

Beroepsexamens
Bij de beroepsexamens kunnen kandidaten vanaf 10 oktober geen gebruik meer maken van geluid bij het theorie-examen. Deze kandidaten hebben tijdens de proef nauwelijks gebruik gemaakt van geluid bij het examen en dus wordt ermee gestipt. Daarnaast zijn de slagingspercentages van de examens voor en tijdens de pilot nagenoeg gelijk gebleven. Kandidaten voor de beroepsexamens die moeite hebben met lezen, kunnen gebruik blijven maken van het examen waarbij een medewerker de vragen voorleest.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 7 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1