Afbeelding

Examenroutes te koop

actueel

Rijschool Altijdgeslaagd.nl blijft the 'pain in the ass' van de rijscholenbranche. Na de trucs waarmee kandidaten snel en makkelijk het theorie-examen kunnen halen, kun je er nu examenroutes kopen. Inmiddels heeft Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) hierover Kamervragen gesteld aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Op de website Altijdgeslaagd.nl staat het klip-en-klaar: 'Examengerichte/Officiële examenroute tijdens rijles. Dankzij de examengerichte methode kunnen wij de rijlessen die je via ons doet helemaal op jouw rijstijl en leervaardigheid afstemmen. In een keer slagen voor je rijbewijs?' Vervolgens kun je bellen of mailen en kun je voor de steden Amsterdam en Den Haag de examenroute 'kopen'. Altijdgeslaagd.nl claimt dat het alle examenroutes kent en biedt dit aan. 
Er is nog een ander bedrijf, Driversonly.nl, dat examenroutes voor € 4,99 per route op video aanbiedt in de CBR-plaatsen Amsterdam, Barendrecht, Eemnes, Rijswijk, Rotterdam en Utrecht, inclusief een uitleg over eventuele valkuilen.
Volgens het CBR is dit onmogelijk ("Er zijn geen vaste examenroutes"), maar het leed is alweer geschied, want SP-kamerlid Smaling zit erbovenop. Hij vraagt de minister of de berichten waar zijn, wat ze ervan vindt, hoe het mogelijk is dat Altijdgeslaagd.nl nog steeds actief is en hij vraagt of de minister de mening deelt dat gezien de wildgroei van dubieuze partijen binnen de rijschoolbranche de eisen om actief te zijn in deze branche moeten worden aangescherpt? "Zo nee, waarom niet? Zo ja, welke stappen gaat u ondernemen?"

Hier kunt u een voorbeeld zien van een van de routes die Driversonly.nl aanbiedt. 

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 23 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1