Afbeelding

Een Rolls-Royce als lesauto? Waarom ook eigenlijk niet. Leendert Roos heeft 'm

actueel

Op het gevaar af dat er een andere nog exotischer lesauto opduikt durven we te stellen dat de Rolls-Royce van Leendert Roos van LessenbijLeendert de meest bijzondere lesauto is in Nederland. Het is geen lesauto waarin examens kunnen worden afgenomen,m maar verder voldoet deze auto aan alle eisen.

De vraag is hoe de jonge rijschoolhouder uit Radio Kootwijk (onder de rook van Apeldoorn) hiertoe gekomen is. In de reguliere editie van Rij-instructie die zaterdag aanstaande bij de abonnees op de mat valt zegt hij onder meer: "Ik liep al een tijdje met de gedachte om een lesauto te hebben waarmee ik nog meer dan in de gewone lesauto het plezier van autorijden kan overbrengen op mijn leerlingen en zocht dat in de hoek van oldtimers (...)  Alles wegstrepend kwam ik uit bij Rolls-Royce."

Joy of riding
Roos zet de auto in onder het hoofdstuk 'Joy of riding', dus de lol van autorijden. "Autorijden kan ook gewoon leuk zijn in plaats van dat je altijd maar aan het jagen bent, dat wil ik overbrengen."
Over zijn manier van lesgeven, zijn ' gewone lesauto's' maar vooral alles over de Rolls-Royce vertelt hij alles in Rij-instructie. Ook abonnee worden? Dat kunt u doen door hier uw gegevens in te vullen. De komende editie van Rij-instructie krijgt u dan al.
    

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1